Anita en Niek op één van de elektrische scooters. (Foto: Henk Slikker)
Anita en Niek op één van de elektrische scooters. (Foto: Henk Slikker)

Sheep Angels: op elektrische scooters over Texel

Laatste ondernemersberichten
Twee weken gelden startten Anita Muilwijk en Niek Zuidhoff met hun bedrijfje Sheep Angels.

Vanuit het ‘clubhuis’ van Sheep Angels aan de Parkstraat in Den Burg (terrein oude postsorteercentrum) verhuren Anita en Niek duurzame, elektrische retro-scooters, waarmee geluidloos een rondje over het eiland gemaakt kan worden.

‘Geen stank, geen gebrom, maar puur genieten’ is het motto van het ondernemerspaar. “Het is erg relaxed rijden met een elektrische scooter. Je rijdt zo stil door de natuur van Texel, dat je de vogels en andere dieren niet opschrikt”, laat Anita weten. “En je hoeft ook geen helm op en mag over alle fietspaden rijden, want de scooters gaan niet harder dan 25 kilometer per uur”, vult Niek aan.

In de korte periode dat het bedrijf bestaat, hebben de ondernemers al samenwerking gezocht met enkele andere Texelse bedrijven en instanties. “Samen met restaurant De Smulpot aan de Binnenburg organiseren we vanaf volgende week ‘2 uur scooteren en high tea’. Je maakt gedurende twee uur een mooie tocht over het eiland en geniet na afloop van verrassende gerechtjes bij De Smulpot. Sheep Angels heeft routekaarten beschikbaar met leuke bezienswaardigheden.

In samenwerking met Natuurmonumenten wordt regelmatig ’s morgens om 7.00 uur en ’s avonds om 19.00 uur ‘’’’een tocht onder begeleiding’’’’ door de Texelse natuur georganiseerd. Meer informatie hierover staat op de website www.sheepangels.nl of op de Facebookpagina van Sheep Angels.

De elektrische scooters zijn te huur voor 2 uur, een halve dag of een hele dag. “Maar het is ook mogelijk de scooters voor meerdere dagen te huren. Je krijgt dan een reserveaccu van ons mee”, laat Anita weten. “Als je een dag op pad gaat, kan je bij ons ook een gevulde picknickmand bestellen en als je kinderen vanaf tweeënhalf jaar wilt meenemen, hebben wij kinderzitjes te huur. Het is mogelijk om met twee personen op één scooter te rijden, mits het totale gewicht niet boven 150 kilo is.”

Sheep Angels is zoals gezegd te vinden in het ‘clubhuis’ aan de Parkstraat in Den Burg en via Facebook en website. Vanuit hier kunt u ook de elektrische scooters reserveren. Telefonisch reserveren kan via 06-38935130.