De TexelTrail werd zaterdag voor de vijfde keer gehouden. (Foto: Mikel Knippenberg)
De TexelTrail werd zaterdag voor de vijfde keer gehouden. (Foto: Mikel Knippenberg)

Mistige lustrumeditie TexelTrail

Laatste sportnieuws
De vijfde editie van de TexelTrail gaat de boeken in als een mistige, frisse editie.

“Het maximale aantal lopers heeft zich ingeschreven voor de vier afstanden over respectievelijk 15, 25, 40 en 50 kilometer”, vertelt mede-organisator Martin Baptist. Samen met Peter Witte en Peter ter Burg vormt hij het drie-koppige organisatiecomité van de vijfde TexelTrail. “Om 10 uur ging de eerste groep lopers van start, om 13.00 uur de tweede. Niet iedereen heeft zijn startnummer opgehaald maar toch denk ik dat zo’n 300 lopers van start zijn gegaan vandaag”, gaat Baptist door. “Onder hen zo’n 50 tot 75 Texelaars, schat ik.”

Rond half twee kwam Texelaar Remko Nagtegaal over de finish in De Koog. Hij had zich ingeschreven voor de 50, maar liep de veertig. “Het was een zwaar parcours. Vandaag heb ik mijn hoofd leeggelopen. Ik ben in training voor De Zestig van Texel”, vertelt Nagtegaal. In totaal deed hij 3.35.43 uur over de veertig kilometer, goed voor een eerste plaats. Jan-Willem Schutte uit Den Helder kwam als tweede over de finish bij de veertig kilometer. “Tot dertig kilometer ging het goed. Toen ging ik door mijn enkel. Ik heb hierna rustig aangedaan omdat ik in training ben voor De Zestig van Texel”, vertelt Schutte.

Baptist vertelt dat aan de TexelTrail maximaal 350 lopers mee kunnen doen omdat wordt gelopen door natuurgebieden. “We hebben met Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Duinen van Texel afgesproken de natuur niet te erg te belasten. Verder willen we de lopers natuurlijk laten genieten van de rust en ruimte. Dat de loop populair is blijkt wel uit het feit dat deze in één dag is volgeboekt”, vertelt Baptist. Belangrijke sponsors van de TexelTrail zijn: Mantje Lifestyle stores Texel, Salomon, Texel Campings, AV Texel en Werkbedrijf De Bolder. “Daarnaast hebben we zo’n 25 vrijwilligers”, besluit Baptist.

De volledige uitslagen van de TexelTrail volgen op zondag en zijn dan ook te raadplegen via texeltrail.nl en uitslagen.nl.


TexelTrail: http://www.texeltrail.nl/
Ongeveer 300 lopers gingen van start. (Foto: Mikel Knippenberg)
Het organisatiecomité van de TexelTrail. (Foto: Mikel Knippenberg)
Remko Nagtegaal met Martien Baars aan de finish. (Foto: Mikel Knippenberg)
Jan-Willem Schutte aan de finish. (Foto: Mikel Knippenberg)
De start om 13.00 uur nabij Kogerstrand. (Foto: Mikel Knippenberg)