SV De Koog won thuis met 2-1 van Wiron. (Foto’s: Willem Sangers)
SV De Koog won thuis met 2-1 van Wiron. (Foto’s: Willem Sangers)

Winst voor Texel’94 en SV De Koog

Laatste sportnieuws
Texel’94 en SV De Koog hebben zondag goede zaken gedaan in de competitie. Beide ploegen wonnen hun thuisduel. Texel’94 versloeg DWOW met 2-1 en ook SV De Koog noteerde dezelfde score tegen Wiron (2-1). SV Oosterend en ZDH speelden gelijk.

“Het was een zeer benauwde, middelmatige wedstrijd. De eerste helft was ronduit zwak”, vertelt elftalleider Rob van der Stap van Texel’94. “Gelukkig hebben we wel drie punten gepakt, dat is belangrijk. Ook onze directe concurrent Spartanen pakte drie punten dus het verschil blijft twee punten. Volgende week gaan we het onderling uitvechten”, gaat Van der Stap door. Binnen vier minuten stond het zondagmiddag 1-1. Texel kwam door nonchalance met 0-1 achter. “Sander de Haan zorgde voor een opsteker door de 1-1 te noteren. Een wereldgoal.” Toch kwam Texel’94 niet in het ritme. “In de rust heb ik de ploeg toegesproken”, vertelt Van der Stap. Dat had zo zijn effect want na ruim een kwartier in de tweede helft maakte Lesley Koning de 2-1. “Hij nam de bal vol op zijn pantoffel en schoot hem in de kruising.” De 2-1 stand bleef ook na negentig minuten op het scoreboard staan. Volgende week zondag wacht de kraker tegen Spartanen.

SV De Koog noteerde dezelfde score. “Gelukkig hebben we weer eens gewonnen”, vertelt trainer John Dobma van SV De Koog. Door een matige eerste helft en een penalty tegen stond het met rust 0-1 voor Wiron. “We spelen soms te onsamenhangend en hierdoor ontstonden juist kansen voor de tegenstander. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de rust heb ik het team toegesproken en getracht ze wakker te schudden. Dat heeft uiteindelijk toch gewerkt”, gaat Dobma door. Myren Helleman tekende voor beide treffers van De Koog (2-1). Volgende week zondag speelt SV De Koog ook een kraker tegen koploper Medemblik.

SV Oosterend speelde op eigen veld tegen Duinrand S. De ploeg van trainer Jacob Mechielse moest liefst zeven spelers van het A-team inzetten. “We begonnen slecht en stonden na een half uur met 0-2 achter. Hessel Bos deed nog iets terug namens Oosterend (1-2)”, gaat Mechielse verder. In de rust sprak Mechielse de spelers toe. “Ik heb toen gezegd dat de spelers er een tandje bij moesten doen. Dat betaalde zich vrij snel uit, al kwamen we eerst nog met 1-3 achter.” Merijn Bakker deed na ruim zestig minuten iets terug door 2-3 te scoren. Glenn Visser bracht Oosterend langszij (3-3). “Hierna hing de 4-3 nog in de lucht. Het was even billenknijpen maar we hebben weer een puntje binnen”, besluit Mechielse.

ZDH was op bezoek bij Winkel en speelde 0-0 gelijk. “Een heroïsch gelijkspel”, vertelt speler Mike de Bruijn van ZDH. “Het voelt toch een beetje als een overwinning.” Net als Oosterend mist ZDH veel basisspelers en moesten zelfs spelers uit het tweede elftal worden opgesteld. “Winkel staat derde in competitie en had een thuisvoordeel zondag. Dan is een 0-0 helemaal niet slecht. Zij maakten het spel, wij speelden compact en hielden ze in bedwang. Onze werklust en discipline betaalde zich met deze stand uiteindelijk uit. Daar ben ik trots op”, vertelt De Bruijn. Volgende week wacht ZDH het belangrijke duel tegen Nieuwe Niedorp. ZDH speelt dan thuis.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding