Foto: Frank Grootemaat
Foto: Frank Grootemaat

Kees Jan Perensap en De Winnaars pannakampioen

Laatste sportnieuws
Kees Jan Perensap (Youri den Braven en Arjen Bakker van De Bruinvis) en De Winnaars (Fleur Zoetelief en Warner Hendriks van De Vliekotter) mogen zich een jaar lang pannakampioen van Texel noemen.

Op de Groeneplaats in Den Burg won Kees Jan Perensap zondag het pannakampioenschap bij de bovenbouw van de basisscholen. Na een spannende finale besliste het team met een ‘panna’ (het door de benen spelen van een tegenstander) de wedstrijd. Het team Job en Devin (Job Zoetelief en Devin Koorn van de Jozefschool) werd tweede. Het team De Winnaars ging bij de onderbouw met de hoofdprijs aan de haal. Ook hier was een panna beslissend. FC TN (Tames van Nuland en Nijs Harman van De Bruinvis) eindigde als tweede.

Het finaletoernooi op zondag was de climax van een cyclus aan wedstrijden. Op zeven basisscholen waren voorrondes gehouden, waaraan 130 pannateams meededen. 36 teams (18 onderbouw en 18 bovenbouw) kwalificeerden zich voor de slotdag. De uitslagen:

Bovenbouw: 1. Kees Jan Perensap (Youri den Braven en Arjen Bakker, Bruinvis), 2. Job en Devin (Job Zoetelief en Devin Koorn, Jozefschool), 3. Feyenoord (Yinthe van Tongeren en Wesley Smit, Durperhonk), 4.Panna Koningen (Timme van Heerwaarden en Donny Huizinga, Thijsseschool). Onderbouw: 1. De Winnaars (Fleur Zoetelief en Wander Hendriks, Vliekotter), 2. FC TN (Tames van Nuland en Nijs Harman, Bruinvis), 3. Bayern München (Omar en Adnan Jawabreth, Thijsseschool), 4. Panna Boys (Silvijn de Vos en Wilnick de Wit, Vrije School Stella Maris).

Felle strijd tijdens pannakampioenschap: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/062766/