Bluesdefect. (Foto: Frank Grootemaat)
Bluesdefect. (Foto: Frank Grootemaat)

Strenderpop 2017: variabel weer, stabiele topsfeer

Laatste nieuwsberichten
Zon en regen wisselden elkaar zaterdag af in Oosterend, maar aan de gemoedstoestand van de bezoekers van de 26e editie van Strenderpop veranderde niet veel. Net als ieder jaar was de sfeer optimaal bij het muziekfestival.

Dertien bands betraden het podium van de muzieknis: oude bekenden zoals Jug Bros, maar ook nieuwkomers zoals 9 not 10. Oud én nieuw was het gezelschap Bluesdefect, normaal gesproken optredend als Bluesselect. Omdat een aantal bandleden niet van de partij kon zijn, was gekozen voor deze alternatieve bandnaam.

Spreekstalmeester Jan Bloem kondigde de optredens aan. Het publiek genoot zowel van de muziek als van het onderlinge gekeuvel onder het genot van enkele (alcoholische) versnaperingen. Als vanouds verzamelde de lokale jeugd met veel inzet de lege flesjes, om een zakcentje bij te verdienen en het terrein opgeruimd te houden.

De organisatie keek zondagochtend tevreden terug op het verloop van het muziekfestival, zo viel op de facebookpagina van het evenement te lezen: “Beste bezoekers, wat hebben we een mooie 26e editie van Strenderpop gehad, ondanks de buitjes. De sfeer, gezelligheid en saamhorigheid waren top! Wij willen jullie, de dertien Texelse bands, de buren, de leverancier en de heren van het geluid bedanken dat jullie hebben geholpen om het feest weer fantastisch te maken. Wij gaan de boel opruimen en het veld de rust geven zodat we in 2018 op zaterdag 18 augustus de volgende editie mogen vieren. Nogmaals bedankt en zeker tot volgend jaar.”

Hieronder een korte fotoreportage.
Na zonneschijn… (Foto: Frank Grootemaat)
… komt regen. En vice versa. (Foto: Frank Grootemaat)
Iedereen heeft een eigen manier om de buitjes te trotseren. (Foto: Frank Grootemaat)
Jug Bros. (Foto: Frank Grootemaat)
Het festival draait op de inzet van veel vrijwilligers. (Foto: Frank Grootemaat)