Afbeelding

Cursus ‘Texel dementievriendelijk’ in De Koog

Laatste mededelingen
Om ondersteuning te bieden aan degenen die te maken krijgen met mensen met dementie biedt Texels Welzijn in elk Texels dorp een cursus aan. Dinsdag 3 oktober wordt deze cursus gegeven in dorpshuis De Hof in De Koog.

De titel van dit project is ‘Samen maken we Texel dementievriendelijk’. In ieder dorp is er een bijeenkomst voor vrijwilligers en beheerders van dorpshuizen, verenigingen, kerken en dorpscommissies , ondernemers, enzovoorts. “Na deze cursusavond zijn de deelnemers in staat dementie beter te herkennen en gaan ze gemakkelijker om en in gesprek met iemand met dementie”, aldus Texels Welzijn.

De cursus wordt gegeven door Liesbeth Rijk van Geriant, in samenwerking met de dorpswerkers van Texels Welzijn. De cursus is gratis en per dorp is er plek voor 20 tot 30 deelnemers. De cursus in De Koog duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Bel voor meer info of aanmelden met tel. (0222) 312 696 of stuur een e-mail naar c.daalder@texelswelzijn.nl. Even binnenlopen tijdens het wekelijkse spreekuur van Texels Welzijn in De Hof op woensdagochtend kan natuurlijk ook.