Archieffoto
Archieffoto

Dames Tevoko winterkampioen

Laatste sportnieuws
De volleyballers van Tevoko werden zaterdag winterkampioen. Zij speelden de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Alvoco uit Alkmaar, de achtste op de ranglijst en haalden de volle 5 punten binnen.

Alkmaar kreeg in de eerste twee sets weinig kansen en van een rally kwam het niet: “De dames waren supergemotiveerd en wilden mooi spel neerzetten, maar Alvoco kreeg geen bal terug. Het werd 25-12 en 25-16,” laat speler Connie Joling weten.

In de derde set maakte Tevoko fouten, waardoor Alvoco punten binnenhaalde. Tevoko liep zelfs even op achterstand: “Net als in vorige wedstrijden lieten de dames zich niet van de wijs brengen, met rustig en geconcentreerd spel pakten ze de setpoint. Er waren 4 setpoints nodig om te winnen met 29-27.”

Ook de vierde set ging gelijk op: “Met een uitstekend serverende Nienke Witte werden de laatste punten binnengehaald. Tevoko won de set met 25-18.”

Tevoko staat bovenaan in de 1e klasse A 10-39, Ardea staat tweede met 11-36. Simonokos staat derde met 10-35, gevolgd door MBSOV met 9-32 en VVA met 11-31. De Boemel staat zesde met 9-30.