De wedstrijd van zondag tegen K.T.C. (Foto's: Gerrit Verhoeven)
De wedstrijd van zondag tegen K.T.C. (Foto's: Gerrit Verhoeven)

Marels kampioen na roerige wedstrijd

Laatste sportnieuws
De basketballers van De Marels speelden zaterdag en zondag de laatste wedstrijden van de competitie en zijn ongeslagen kampioen. De laatste wedstrijd, tegen K.T.C. uit Haarlem, levert Mart Kikkert mogelijk een schorsing op: een gefrustreerde speler van de tegenpartij deelde een harde klap uit na een blok, waarna er een schermutseling ontstond.

De Marels won met overmacht van K.T.C., het werd 72-22. “De Marels had geen enkel probleem met de tegenstander. Verdedigend stond het als een huis. Vanaf het begin was er afstand, met Sven de Jong en Tijn Zeeman die de scores openden,” zegt coach Nico Kikkert.

K.T.C. kampte in het tweede kwart met een geblesseerde speler, waardoor ze geen wisselspeler meer hadden. “Een van de spelers kwam daardoor op scherp te staan. Er werd besloten niet te strak te fluiten om het een leuke wedstrijd te laten blijven.”
Gerbrand de Wit scoorde 22 punten, Mart Kikkert 16, Job Smit 10, Sven de Jong 9, Tijn Zeeman 7 en Sam Ekker en Mats Lüder 4.

Zaterdag speelden de basketballers tegen Lisse. “Eindelijk was er wat tegenstand voor De Marels,” zegt Kikkert. “Lisse kwam op stoom na de eerste vijf minuten. Er leek wel zand in de motor van de Marels te zitten. Tot de rust werd er aan beide kanten weinig gescoord.”

In het derde kwart werd de bal eerder onderschept en was De Marels beter in de rebound. “Er werd sneller en beter overgespeeld in de aanval. Lisse was daardoor van slag en scoorde in het geheel niet.”

In het vierde kwart kon Lisse met twee dribbelvaardige spelers nog een aantal punten scoren, maar baten deed het niet: De Marels bleven ongeslagen.

Gerbrand de Wit scoorde in deze wedstrijd 18 punten, Job Smit 14, Sven de Jong 6, Sam Ekker scoorde er 4 en Joshua Brouwer, Tijn Zeeman en Mart Kikkert scoorden elk 2 punten.
Afbeelding
Afbeelding