Foto: ING
Foto: ING

ING: Financieel fit, nu en in de toekomst

Laatste ondernemersberichten
Sinds jaar en dag is ING op Texel aanwezig. Een compleet adviesteam, bestaande uit twee zakelijke relatiemanagers, een hypotheekadviseur en een Personal Banker, staan alle werkdagen voor de klanten klaar. Hoewel ze niet allemaal op het eiland wonen, voelen ze zich bevoorrecht dat Texel hun werkgebied is.

Marcel Roos is de Ring Lead en ondanks dat hij voornamelijk vanuit het ING-kantoor in Hoorn werkt, is hij ook regelmatig bij zijn collega’s op Texel te vinden. Marcel: “Wij werken met een vaste adviesteam per kantoor. Oscar de Haas en Gerrit Siegersma zijn de relatiemanagers voor de zakelijke klanten. De hypotheekadviseur is Remy Tesselaar en Stephan van Zijl is onze Personal Banker. Met dit team kunnen klanten op Texel gebruikmaken van alles wat ING te bieden heeft. Klanten kunnen hier terecht voor hun dagelijkse bankzaken, zakelijk advies, vermogensadvies en hypotheekadvies.”

Het kantoor van ING is gevestigd op de Groeneplaats 8 in Den Burg en is elke werkdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Stephan van Zijl, Personal Banker: “Als het echt nodig is, spreken we ook buiten deze kantoortijden af. Dat hoort er nu eenmaal bij als je je klanten vooruit wil helpen.”

Financieel fit

Particuliere klanten kunnen op het kantoor op Texel terecht voor een Financieel Fit-gesprek. Stephan: “Ons uitgangspunt bij zo’n gesprek is dat wij klanten helpen hun financiën op orde te brengen en te houden. Tijdens het gesprek geven wij de klant inzicht in de keuzes die hij of zij heeft en wat dat betekent voor nu en in de toekomst. Natuurlijk passend bij de persoonlijke situatie van de klant. Wat ons betreft, is iemand financieel fit als de financiële omstandigheden duurzaam zijn. Dat wil zeggen dat het inkomen en het vermogen meebewegen met de behoeften in de toekomst. Daar denken we natuurlijk graag over mee. Mensen kunnen hiervoor met en zonder afspraak bij ons binnenlopen.”

Digitaal bankieren

Marcel: “Daarnaast helpen wij klanten ook met digitaal bankieren. ING loopt hierin echt voorop. Onze app is meermaals bekroond en wordt inmiddels door 3,4 miljoen klanten gebruikt en zeer gewaardeerd. Natuurlijk is niet iedereen even snel in het oppakken van al die digitale veranderingen. Daarom helpen wij onze klanten, als dat nodig is, persoonlijk op weg bij het aanvragen van Mijn ING en het activeren van de Mobiel Bankieren App op hun smartphone of tablet. Trouwens, uit onderzoek is gebleken dat klanten die de app gebruiken, aangeven dat zij meer overzicht en inzicht in hun financiële situatie hebben. En laat dat nou net zijn waar wij als ING voor staan.”

Zakelijke relaties

Ook zakelijke relaties kunnen voor advies terecht bij het ING-kantoor. De kans is groot dat zij dan relatiemanager Oscar de Haas spreken. Oscar: “Ik werk vanuit Den Helder maar zit eigenlijk vaker op de boot dan in de auto. Ook voor zakelijke relaties geldt dat ING hen graag vooruit helpt in het verwezenlijken van doelen en ambities. Daarvoor hebben we binnen ING een groot netwerk met specialistische kennis waar ik als het nodig is een beroep op kan doen. Gerrit en ik zijn voor de zakelijke relaties het eerste aanspreekpunt, wij denken graag actief met ondernemers mee en kunnen snel schakelen.”

Gerrit beaamt dat. “Texel heeft prachtige ondernemingen die jaar in jaar uit goede resultaten laten zien. Ook daarom is Texel wat mij betreft één van de mooiste gebieden in Noord-Holland om werkzaam te zijn.”

Over dat laatste is Stephan het helemaal met zijn collega eens: “Ik ben geen geboren Texelaar, maar hier komen wonen, is de beste stap geweest die ik heb genomen. De Texelaars hebben mij gastvrij opgenomen en ontvangen. Dat gevoel willen mijn collega’s en ik ook onze klanten meegeven als zij bij ons op het kantoor komen. Ook Texelaars die nog geen klant zijn, zijn natuurlijk van harte welkom om hun financiële situatie door te spreken. Met een lekker kopje koffie. Loop gewoon eens binnen.”

ING-kantoor Texel | Groeneplaats 8, Den Burg | Maak een afspraak via I: ING.nl/afspraak