Sport dit Weekend: Mayra naar NK, De Marels eerste

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Maandag 16 April 2018, 12:59 uur
680 x bekeken
Sportend Texel was afgelopen weekend weer actief. Zo werd er onder meer gevoetbald, geturnd, gebasketbald en gevolleybald.


Mayra Daalder naar NK turnen

Mayra Daalder heeft zich tijdens de halve finales in Leek (Groningen) geplaatst voor het NK turnen (Pupil 1 N1). Mayra eindigde, ondanks een blessure, op de 10e plaats tijdens de meerkamp, waarmee zij voldeed aan de eis om door te mogen naar het NK.

De Marels eerste in de competitie

De Marels won zondag met 44-51 van de nummer 3, Landslage Lions uit Landsmeer, en staat daarmee eerste in de competitie met nog maar één wedstrijd te gaan.

“Het werd een ongekend spannende wedstrijd”, laat coach Nico Kikkert weten. “De Marels had in het eerste kwart moeite in de aanval door te komen. Alleen Gerbrand de Wit en Sven de Jong scoorden. Ook Landslake was niet erg op schot, maar scoorde wel meer in het eerste kwart met een stand van 6-8.”

Het tweede kwart verliep beter. De aanvallen waren sneller en voor de rust werd het 20-24. “Het derde kwart was weer spannend: bij Landslake Lions vielen de driepunters goed. De Marels scoorde ook, maar miste een aantal opgelegde kansen.” De stand was aan het derde kwart gelijk (36-36).

“Het laatste kwart werd fysieker. De kleinere spelers van De Marels kwamen dan ook niet tot scoren. In de slotminuten had De Marels een voorsprong van slechts 3 punten. In de laatste minuut scoorde Job Smit op eigen kracht 4 belangrijke punten.” Hierdoor kon Landslake Lions niet meer langszij komen en won De Marels deze wedstrijd en de competitie. “Helaas mag het team zich door twee leeftijdsdispensaties geen kampioen noemen, maar tot nu toe ongeslagen dit jaar is een enorme prestatie”, aldus Kikkert.

De volgende en laatste wedstrijd is zondag om 12.30 uur in De Koninghal tegen de nummer 2, Hoofddorp. Scores: Gerbrand de Wit 18, Sven de Jong 16, Job Smit 10, Mart Kikkert 7.

Tevoko verspeelt punten in race om kampioenschap

Spanning en een goed spelend Alvoco uit Alkmaar zorgden ervoor dat de dames van Tevoko in Alkmaar een verlies van 3-1 moesten incasseren.

“Het niveau van Alvoco was iets hoger dan wat de dames van Tevoko de afgelopen weken waren gewend: snel spel en moeilijke services zorgden voor een achterstand. Door de spanning die de wedstrijd met zich meebracht, werden bovendien slordige fouten gemaakt”, laat Connie Joling weten. De eerste set werd verloren met 25-21.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid, Tevoko serveerde moeilijk en blokkeerde veel aanvallen. De set ging dan ook met ruime cijfers naar Tevoko (17-25), maar het Texelse team kon deze lijn niet doorzetten.

“De strijd ging lang gelijk op. De derde set ging na een zeer spannende eindfase met 28-26 naar Alvoco.” De wil om de vierde set te winnen was aanwezig bij de Texelse selectie, maar het mocht niet baten: de vierde set ging verloren met 25-21.

Ondanks het verlies maakt Tevoko nog kans op het kampioenschap. Zaterdag spelen de dames thuis tegen Degradant Dinto 4. Als Tevoko drie sets wint, is het team kampioen van de eerste klasse.

Voetbal

Texel’94 verloor op eigen veld van HSV (0-2), De Koog reisde af naar Schagerbrug en won daar Vesdo (1-2). ZDH verloor de uitwedstrijd in ’t Zand met 10-1. De 6-1 was een eigen doelpunt van Geel Zwart.

Zondag speelt Texel’94 in Koog aan de Zaan tegen KFC, De Koog speelt thuis tegen SRC. ZDH ontvangt DWOW. In december verloren de Zwaluwen met 10-0 van dit team. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.
Formule 1-spel
Reacties (0)