Logo: Vluchtelingenwerk
Logo: Vluchtelingenwerk

Koffie-ochtend voor Wereldvrouwen en vrijwilligers gezocht

Laatste nieuwsberichten
Vluchtelingenwerk Texel is op zoek naar integratiecoaches, taalcoaches en vrijwilligers voor de taalklas. Ook start de organisatie met ingang van vrijdag 21 september wekelijks de bijeenkomst Wereldvrouwen.

Met de bijeenkomst Wereldvrouwen wil Vluchtelingenwerk ontmoetingen tussen vrouwen van allerlei nationaliteiten bewerkstelligen. Het gaat om een koffieochtend in de Buureton van 10.00 uur tot 11.30 uur, deelname kost €2,-. Door de bijeenkomst te organiseren hoopt de organisatie een uitwisseling van gewoonten en van culturen tot stand te brengen en veel verschillende vrouwen met elkaar te laten kennismaken.

Vluchtelingwerk verzorgt op Texel de inburgeringscursussen en werkt met een hechte groep vrijwilligers. Uit deze groep is de taalklas ontstaan: tijdens deze door oud-leerkrachten georganiseerde klas kan geoefend worden met de Nederlandse taal. De taalcoaches houden een wekelijks spreekuur met eigen cliënten. De integratiecoach maakt vluchtelingen op een praktische manier wegwijs: deze ondersteunt bij bijvoorbeeld de inrichting van het huis, scholen voor de kinderen en regelzaken als financiën, verzekeringen en het beantwoorden van post.

Geïnteresseerden voor het vrijwilligerswerk kunnen zich aanmelden bij teamleider Daniëlle van Twuijver via het telefoonnummer 06- 23473758. Wie naar de Wereldvrouwenbijeenkomst wil, kan gewoon binnenlopen zonder aanmelding. Meer informatie over deze ontmoetingsochtenden is te krijgen bij Cobie Daalder van Texels Welzijn via 0222 312696 en via Selma Bahrini van Vluchtelingenwerk Texel op 06 -15577708.