Afbeelding

Raad moet 14 slaapplaatsen Isola Bella formaliseren

Laatste nieuwsberichten
Door een tussenuitspraak van de Raad van State moet de gemeente 14 slaapplaatsen opnemen met logies en ontbijt op Rozendijk 16, Isola Bella. Volgens de rechter had de gemeente uit de afgegeven bouwvergunning op moeten maken dat er 14 slaapplaatsen in gebruik zouden worden genomen in plaats van de toegestane zes. Daarmee komt er een eind aan een langslepende kwestie.

Volgens de rechter had de gemeente uit de bouwaanvraag af kunnen leiden wat de intenties van de indieners waren en er daarmee impliciet een toezegging gedaan.

“De uitspraak heeft ons erg verbaasd”, zegt wethouder Hennie Huisman. “Wat de gemeente anders had kunnen doen om deze uitspraak te voorkomen, wordt uit de uitspraak niet duidelijk.”

In het collegebesluit staat dat de reparatie het hele perceel beslaat. Anne Hottentot, eigenaar van Isola Bella, liet de redactie weten dat dat volgens haar niet klopt met de uitspraak van de rechter: “De uitspraak gaat over de slaapplekken in het huis, niet over het hele bouwvlak.”

De uitspraak was al even bekend, maar wordt nu geformaliseerd: in de raadsvergadering van oktober wordt het reparatieplan Buitengebied vastgesteld. Ook in het reparatieplan staan een bufferzone voor de milieuzone op Oosterenderweg 8 en de bestemming ‘Bedrijf – Opslag ten behoeve van strandpaviljoen Paal 28’ voor Krimweg 44. Voor de Oosterenderweg 8 gaat het om een uitbreiding. Voor Krimweg 44 geldt dat de technische link niet goed gelegd was. Door de wijziging is het gebruik van de opslagschuur voor opslag voor de woning ernaast formeel mogelijk gemaakt.