Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep
Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep

Elsevier: Den Helder wederom bij beste ziekenhuizen

Laatste nieuwsberichten
Noordwest Ziekenhuisgroep hoort opnieuw bij de acht beste ziekenhuis van Nederland. De locatie in Den Helder staat voor het derde jaar op rij in de ranglijst van Elsevier, de locatie in Alkmaar hoorde in 2016 al eerder bij de kopgroep.

Beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep scoren het hoogst op het onderdeel ‘beste dienstverlening aan patiënt’. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen van Nederland. Het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem scoorde het hoogste.

“Twee jaar gelden konden we onze beide locaties tot het beste ziekenhuis van Nederland rekenen. Onze locatie Den Helder hoort daar nu voor de derde keer op rij bij. Dat is geen toevalstreffer. Het bewijst dat we goede zorg leveren en dat onze mensen heel goed werk doen”, meldt de Raad van Bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Het onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel. Elsevier beoordeelt ziekenhuizen op patiëntgerichtheid (dienstverlening, wachttijden, informatie, en voorlichting) en medische zorg (veiligheid en effectiviteit).