“Behandeling in VS laatste kans voor zieke Rob”

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Vrijdag 07 December 2018, 8:58 uur
5593 x bekeken
Rob Daalder uit Den Burg is ernstig ziek. Zijn enige kans om beter te worden, is een kostbare behandeling in de Verenigde Staten. Om de kosten hiervan bij elkaar te brengen, heeft een aantal Texelaars de stichting ‘Support Rob’ in het leven geroepen.


“Bijna alle dagen ligt Rob de hele dag op de bank of in bed. Uitgeput en altijd met hoofdpijn. De oorzaak is duidelijk: een liqourlek waardoor er hersenvocht weglekt uit een scheur in het hersenvlies. Hij is inmiddels uitbehandeld in Nederland”, meldt de stichting.

“De afgelopen twee jaar waren voor Rob een medische rollercoaster. Vele ziekenhuisopnames, waar scans, bloedpatches en onderzoeken heel veel geduld vroegen, en angst en emoties de boventoon voerden. Maar ondanks alle inspanningen van de medici verergeren de klachten. Balansproblemen, verslechtering van zowel het zicht als het gehoor, chronische vermoeidheid en slapeloze nachten zorgen ervoor dat de wereld van Rob steeds een stukje kleiner wordt. Hij kan bijna niet meer lopen en zijn lichaam is door de klachten constant oncontroleerbaar aan het werk. Zijn situatie wordt steeds uitzichtlozer.”

“Het weinige beetje energie wat Rob nog heeft gebruikt hij om, als zijn gesteldheid het toelaat, bij zijn zoon Ben op het voetbalveld of in de zaal te gaan kijken. Dit kost vreselijk veel energie maar dit houdt hem op de been om vol te houden. Want opgeven is geen optie, Mirjam en Ben zijn dan ook supertrots op deze man en vader. Die vecht voor zijn laatste hoop, maar deze keer kan hij het niet alleen.”

“De enige hoop die Rob heeft, is een ingreep in Los Angeles. De behandelende artsen in Nederland hebben geen opties meer en hebben Rob doorverwezen naar professor Wouter Schievink in de VS. Deze specialist kent de aard en de noodzaak van de behandeling inmiddels al, en heeft aangegeven dat een operatie de gewenste uitkomst biedt.”

De stichting doet daarom een beroep op de Texelse gemeenschap. Meer informatie en doneren via www.supportrob.nl.
Formule 1-spel
Reacties (1)