Advertorial

Permanente make-up: 24/7 een verzorgde look

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 10 Januari 2019
995 x bekeken
Schoonheidssalon Beauty Outline in De Koog is van alle markten thuis: in de spa en beautysalon kunnen klanten terecht voor ontspannende treatments, diverse (duo-)behandelingen en verschillende technieken voor huidverbetering. Eigenaresse Martine van Hintum is bovendien gespecialiseerd in permanente make-up, waarmee zij haar klanten voorziet van een dag en nacht verzorgde look.

“Permanente make-up is geschikt voor iedereen en zeker geen overbodige luxe”, vertelt Martine. “Vaak heb ik mensen in de stoel die – plaatselijk – geen of weinig haargroei hebben, door bijvoorbeeld ziekte of veel epileren. Ik zie ook veel klanten die graag 24/7 een verzorgde look willen hebben, het beu zijn dat hun make-up vervaagt bij het sporten, allergisch zijn voor reguliere make-up of gewoon toe zijn aan een ander model of andere kleur.” De beweegredenen lopen uiteen, evenals de gewenste resultaten. Om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van permanente make-up bij te houden, gaat Martine vier keer per jaar naar een masterclass. “De techniek ontwikkelt zich snel, dus wil ik graag bijblijven. Tijdens de masterclasses leer ik de laatste ins & outs van de top van Nederland of de wereld en kan ik mijn technieken finetunen.”

Semi-permanent
Permanente make-up is er bij Beauty Outline in de vorm van eyeliner, voor de wenkbrauwen en voor de lippen. Permanente make-up is eigenlijk semi-permanent: het blijft drie tot vijf jaar zitten. “Dat de make-up niet permanent is, zoals een tatoeage, heeft te maken met de dikte van de naalden die we gebruiken en hoe diep deze de huid in gaan”, legt Martine uit. Voor het mooiste effect moet de make-up jaarlijks worden bijgewerkt. Voor de wimpers is er bij Beauty Outline de lash lift: een wimperpermanent, waarmee de haartjes zes weken lang optisch langer en gekruld zijn. De wimpers worden hierbij ook geverfd.

Natuurlijke wenkbrauwen
Permanente eyeliner kan alleen met een naald worden aangebracht; voor het tekenen van wenkbrauwen maakt Martine ook wel gebruik van microblading. “Dit zijn kleine mesjes, waar mee je 3D-haren tekent middels de zogenoemde hairstroke-techniek. Doordat je de wenkbrauw bij deze techniek haartje voor haartje opbouwt, creëer je een zo natuurlijk mogelijk effect en zie je nauwelijks verschil met een natuurlijke wenkbrauw. Het is mooi om iemand zonder haargroei weer haar te geven of ervoor te zorgen dat iemand met een ‘kaal’ gezicht er dag en nacht verzorgd uitziet. De diversiteit maakt het werk extra leuk.” Als Martine voor het tekenen van wenkbrauwen te werk gaat met een naald, kan behalve voor de hairstroke-techniek ook worden gekozen voor de poedertechniek. “Deze techniek zorgt ervoor dat het lijkt of er een zacht potloodje is gebruikt en geeft een vol effect.” Met Martine wordt besproken welke manier van aanbrengen het beste past bij de klant: zo is microblading niet geschikt voor elke huidconditie.

Acné, littekens en couperose
Martine en haar team zijn bovendien gespecialiseerd in onder meer huidverbetering op het gebied van veroudering, couperose, acné, littekens en grove poriën. “Wie voor huidverbetering in de salon komt, kan gebruikmaken van een behandeling met geavanceerde apparatuur”, vertelt Martine. “Bij microdermabrasie bijvoorbeeld, worden middels een skin peeler dode huidcellen verwijderd, zodat de werkzame stoffen in huidverzorgingsproducten goed kunnen worden opgenomen. Onze skinneedler zorgt ervoor dat fijne lijntjes door middel van lichaamseigen stoffen verminderen en de huid zachter wordt. Deze vorm van huidverbetering is een stapje onder cosmetische ingrepen.” Beauty Outline werkt samen met een cosmetisch arts: dokter Edwin Molenaar houdt zich bezig met kleine gezichtscorrecties en botox en fillers. Bij Beauty Outline worden ook peelingen en andere celvernieuwende behandelingen gegeven. Wie meer informatie wil, kan altijd even binnenlopen of een kijkje nemen op de website.

Je grootste orgaan
Martine wil haar klanten er graag op wijzen dat, naast een bezoek aan de schoonheidsspecialist eens in de zes weken, thuisverzorging van groot belang is. “Dat wordt nog weleens onderschat”, vindt Martine, “Maar 70 à 80 procent van de huidverbetering behaal je thuis met de juiste huidverzorgingsproducten. Met één keer in de zes weken een bezoek aan de schoonheidsspecialist en thuis je huid niet dagelijks reinigen, kom je er niet. Je huid is je grootste orgaan, daar moet je zuinig op zijn en goed voor zorgen.” Goed advies is volgens Martine dan ook van groot belang: “Maar weinig mensen weten zelf hoe hun huidconditie is en welke producten voor hen geschikt zijn. Door mijn ervaring kan ik goed zien wat nodig is om de huid te verbeteren, maar we beschikken in de salon ook over een medisch huidanalyseapparaat.”

Beauty Outline - met in de winkel onder meer exclusieve parfums, sieraden en make-up - is geopend van dinsdag t/m zaterdag (maandag op afspraak). Een afspraak maken voor een behandeling kan ter plaatse of via onderstaande gegevens.

Beauty Outline
Nikadel 30, De Koog
T: 06-2124 4231
E: info@beautyoutline.nl
I: www.beautyoutline.nl
Facebook: /BeautyOutline
Instagram: /BeautyOutlineTexel
Formule 1-spel
Reacties (0)