Broer en zus halen 120 kerstbomen op

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 10 Januari 2019, 9:52 uur
1689 x bekeken
Ryan en Lindsay Rouwenhorst hebben goede zaken gedaan: de broer en zus zamelden vanaf 1 januari kerstbomen in en konden woensdag maar liefst 120 stuks aan gemeentewerken overhandigen. Dat leverde ze €60,- op.


“We zijn vanaf 1 januari rond gaan rijden en elke boom die we zagen namen we mee”, vertelt moeder Patricia. “Als we er een in een tuin zagen liggen, belden ze aan om te vragen of ze die boom mochten pakken. Ook aan familie en vrienden vroegen ze of ze hun boom mochten hebben en of ze een berichtje wilden sturen als ze een boom zagen. De bomen van paal 28 waren door de eigenaresse speciaal voor ze gereserveerd.” De ouders van Ryan en Lindsay hielpen mee met een aanhangwagentje.

In alle dorpen werden woensdag de kerstbomen centraal ingezameld. Dat leverde in totaal 1.434 bomen op, waarvan 298 werden ingeleverd bij gemeentewerken. Voor elke boom gaf de gemeente €0,50. Wat Ryan en Lindsay met de opbrengst gaan doen, weten ze nog niet, maar in ieder geval gaat een deel van het geld in de spaarpot.
Formule 1-spel
Reacties (0)