Afbeelding

Scholier maakt documentaire over leeftijdsgenoot

Laatste nieuwsberichten
VWO-scholier Elias Marseille maakte als profielwerkstuk een documentaire over zijn leeftijdsgenoot Chris Boekel. De documentaire werd vorige week gedraaid bij Cinema Texel en is daar wegens succes vrijdag (18 januari) nogmaals te zien.

“Hij is regelmatig zonder shirt in de kroeg te vinden, hoort bij de slimste 4 procent van het land en het mag een klein wonder heten dat hij zijn school op Texel af heeft kunnen maken. Chris Boekel is een bekend, wellicht zelfs berucht figuur onder de Texelse jeugd.”

“Het levensverhaal van Chris Boekel is zó onwaarschijnlijk dat er een documentaire in zit”, vond Elias. “Want hoe komt Chris zoals hij is?” Dat werd de leidende vraag voor de documentaire die hij maakte. Elias schetst aan de hand van beelden uit de jeugd van Chris en interviews met zijn naasten een beeld van zijn opgroeien
op Texel.

“Afgelopen vrijdag zat de cinema afgeladen vol voor de première van de documentaire. De reacties waren positief, en bij grote aanvraag is er daarom nu een tweede vertoning op vrijdag 18 januari.” Aanvang: 19.30 uur, Cinema Texel. Kaartprijs: €3,-, vragenronde met Chris inbegrepen. Kaartjes verkrijgbaar aan de kassa van Cinema Texel of via www.cinematexel.nl.