Afbeelding

Zorgcoöperatie lanceert eigen polis

Laatste nieuwsberichten
Invloed uitoefenen op de kwaliteit, het aanbod, de betaalbaarheid en de toegankelijkheid van de zorg op Texel. Met dit doel werd in januari dit jaar Zorgcoöperatie Texel Samen Beter opgericht.

Inmiddels telt de Texelse coöperatie 120 certificaathouders, is de samenwerking gezocht met Univé en ziet de zorgpolis Texel Samen Beter in november het levenslicht. “Door zoveel mogelijk Texelse zorggebruikers te verenigen in een zorgcoöperatie, kun je veranderingen in het zorglandschap realiseren”, redeneert Tine Visser, secretaris van Texel Samen Beter.

Samen met Rikus Kieft (voorzitter), Adriaan van Rijsselberghe, Germ Keuning en Job Stierman (penningmeester) vormt zij het bestuur van de Texelse zorgcoöperatie. De bestuursleden hebben tot nu toe vooral veel achter de schermen gewerkt. Nu een stevig fundament is gelegd, wordt meer naar buiten getreden. “Ik denk dat we het komende halfjaar grote stappen voorwaarts maken en dan zal blijken of we voldoende draagvlak krijgen”, aldus Visser.

Vrijdag is de eerste algemene ledenvergadering in Stayokay. Op 15 november wordt de Texel Samen Beter polis gelanceerd, in samenwerking met Univé. Dit is volgens Kieft en Visser een ontwikkelpolis: “Het is de enige zorgpolis waarbij met de verzekeraar is afgesproken dat de polis in de komende vijf jaar steeds meer wordt aangepast aan de Texelse situatie. Je moet wel lid zijn van het collectief om deze af te kunnen sluiten.” Het betreft zowel een basispolis als aanvullende opties en behalve in het geval van de hoogste tandartsverzekering is er geen acceptatietoets.

Kijk voormeer informatie op de website www.texelsamenbeter.nl.

Onderzoek naar toekomst van de zorg op Texel: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/053508/