Foto: Alicia Saal
Foto: Alicia Saal

Eetcafé De Rog draait weer als vanouds

Laatste ondernemersberichten
“De sfeer in De Rog is heel bijzonder. Er heerst een soort huiskamergevoel: wie hier binnenkomt, voelt zich thuis, mensen zijn vrolijk en ontspannen.”

Bas Bröring, sinds december vorig jaar exploitant van het eetcafé in De Cocksdorp, is blij met de gang van zaken in De Rog. “Soms lijkt het wel of ik op een verjaardagsfeestje terecht ben gekomen.” De ondernemer is zelf voornamelijk in de weekenden op Texel te vinden. Op doordeweekse dagen runt hij zijn broodjeszaak in Amsterdam. Hij weet zich op Texel echter gesteund door een goed geolied team, bestaande uit onder andere Fred Standaar (barman), Céline de Graaf (bedrijfsleidster) en Diederik de Boer (chef-kok).

De ondernemer kreeg in de beginperiode op Texel vaak de vraag of er wat ging veranderen bij De Rog. “Mensen waren benieuwd of ik een ander concept wilde toepassen, maar ik kwam er al snel achter dat de formule hier goed is. En waarom zou ik gaan tornen aan iets dat goed is?” De kracht van dit concept is volgens hem gelegen in de dienstbaarheid, de gastvrijheid en de kwaliteit van het eten waar De Rog bekend om staat. “Maar dan wel op een informele manier.”

De herinrichting van de Kikkertstraat is nog in volle gang en de ondernemer is blij met het resultaat. Minder gelukkig is hij met het terras aan de voorkant. Dit is op mooie zomeravonden altijd druk bezet, maar is na de ingreep een stuk kleiner geworden. Hij hoopt dit te kunnen compenseren met het terras aan de achterkant dat een prachtig uitzicht biedt op de Roggesloot. “Het is ruim en er is de hele dag zon, dus dat willen we echt beter gaan benutten.” Meer over deze ondernemer is vrijdag te lezen in Texel dit Weekend.