De werkgroep Kwadijkervlot helpt al 17 jaar in het Hoge Berg-gebied. (Foto: Staatbosbeheer)
De werkgroep Kwadijkervlot helpt al 17 jaar in het Hoge Berg-gebied. (Foto: Staatbosbeheer)

Werkgroep helpt bij onderhoud op Hoge Berg

Laatste mededelingen
De werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend helpt al zeventien jaar bij het behoud en onderhoud van de Hoge Berg. Zaterdag en zondag wordt onder andere gewerkt aan het tuinwallenlandschap en aan het insectenreservaat De Zandkuil, hulp is welkom.

Op zaterdag is de werkgroep vanaf 9.30 uur aanwezig om een tuinwal te herstellen op de Hoge Berg. Dit zal zijn nabij de Zuidhaffel. Voor geïnteresseerden is dit een uitgelezen kans om te leren hoe je deze typisch Texelse perceelscheiding aanlegt. Vanaf 11.00 uur komen ook de jeugdgroepen ‘Skarrelaars’ en ‘Struuners’ van IVN Texel helpen bij het tuinwalbouwen. Het werk aan de tuinwallen is ter ondersteuning van de werkzaamheden van Staatsbosbeheer op de Hoge Berg.

Zondag is de groep tussen 10.00 en 14.00 uur bezig met het onderhoud van insectenreservaat De Zandkuil. Eén van de doelen is om nestgelegenheid te maken voor graafbijen, graafwespen en mierenleeuwen. Al sinds 2001 is de werkgroep betrokken bij het onderhoud van De Zandkuil. Naast deze activiteiten is de werkgroep ook actief bij het opknappen van de bijenhotels bij Stayokay en De Zandkuil.

De werkgroep uit Purmerend is gedurende het hele jaar actief met het beheer van natuurgebieden van Staatsbosbeheer en het hoogheemraadschap. De werkgroep krijgt ondersteuning van Stayokay en TESO voor het werken op Texel. Meer informatie op het weblog van boswachter Erik van der Spek.