Wautier overhandigt Lucas de sleutel. (Beeld: still uit de video van de Leeuwarder Courant)
Wautier overhandigt Lucas de sleutel. (Beeld: still uit de video van de Leeuwarder Courant)

Wautier schenkt goochelkar aan 13-jarige Lucas

Laatste nieuwsberichten
Gochelaar Wautier heeft zijn goochelkar geschonken aan de dertienjarige Lucas van Dijk uit Heerenveen. Lucas is lid van een goochelgezelschap in Emmen en een trouw fan: “Hij wordt een grote,” zegt de goochelaar in de Leeuwarder Courant. “Je ziet het aan zijn handen, aan zijn uitstraling, aan hoe hij speelt met het publiek.”

Lucas krijgt Wautiers kar met goochelspullen: “De waarde zit hem niet zozeer in de attributen. Je betaalt voor het geheim.” De kar moet eerst worden gerepareerd, want Wouter Weerman, zoals de goochelaar in het echt heet, had pech: zijn kar ging stuk bij het inladen en zakte onderweg naar Heerenveen ook nog weg in de berm. De kar staat nu bij de opa van Lucas.

Lucas komt niet van Texel, maar heeft belooft hier wel op te treden: “Ik vond zijn bericht zo leuk en mijn laatste optreden was op de kerstmarkt in Heerenveen, waar hij bleek te wonen. Hij is nog zo jong, maar hij wil maar één ding: professioneel goochelaar worden. Hij treedt al geregeld op en doet mee aan het Nederlands Kampioenschap,” zegt Wautier over zijn keuze.

Wautier reisde zonder kar terug naar Texel. Daar wachtte hem een verrassing: een goedbedoelde actie die hij via Facebook startte voor de bierbrouwerij bleek op een misverstand te berusten en leverde nogal wat commotie op. Wautier biedt zijn excuses aan aan de betrokkenen: “Het was één en al misverstand. Alles is gesust en opgelost. Ik zal voortaan beter onderzoek doen en niet zomaar zo iets doen.”

Op de website van de Leeuwarder Courant is een filmpje te zien van de overdracht van Wautiers kar aan Lucas. Om die te bekijken is registratie nodig, maar geen abonnement of betaling (zie ‘gerelateerde links’).

Video: Goochelaar schenkt levenswerk aan Heerenveens talent Lucas (13): http://bit.ly/2oFschm