Flyer: KopGroep Bibliotheken.
Flyer: KopGroep Bibliotheken.

Zomerbieb: radio’s knutselen, radio maken en theater

Laatste nieuwsberichten
Texelse kinderen die niet op vakantie gaan of zijn, kunnen elke woensdagochtend bij de bibliotheek op de Drijverstraat terecht om leuke dingen te doen. De komende twee weken is dat radio maken.

Op 22 augustus worden er radio’s naar eigen ontwerp gemaakt, van witte plastic melkflessen: de plasticsoepradio. Van de fles wordt filament gemaakt. Dat is het materiaal dat uit een 3D-printer of een 3D-pen komt. Hoe de radio eruit komt te zien, kunnen de kinderen zelf bepalen. Het enige dat er voor nodig is, is een goed schoongemaakte plastic fles.

Op 29 augustus wordt het technischer: dan kunnen kinderen hun eigen radiozender maken van microbits. Microbits zijn heel kleine computers die te programmeren zijn. De activiteiten worden georganiseerd door JeugdFabLab.

Radio maken op een al bestaande zender kan ook: de radiowagen van Radio Texel staat beide woensdagen bij de bibliotheek op de Drijverstraat. Naast een goed programma in elkaar leren draaien, kan er ook gefilmd worden voor op sociale media.

Het radioprogramma begint op beide woensdagen om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en deelnemen kost €2,-. Opgeven kan via de website van de bibliotheek.

Op dinsdag 28 augustus is er een voorstelling voor peuters en kleuters: het Zoldertheater speelt Op reis. Ben en zijn vriend Kleine Walvis gaan op avontuur en ontmoeten een koe. Ze ontmoeten ook een eend die hun ballon afpakt. Ze houden zich dapper, maar merken dat een moeder in de buurt wel zo prettig is.

De voorstelling is een mix van toneel, poppenspel en muziek en is gemaakt door Geert van Diepen en Lia Rood. Kaartjes kosten €2,50, opgegeven kan via de website.