Foto: Eva Groot
Foto: Eva Groot

Het onderbewuste herschrijven bij De Witte Lelie

Laatste ondernemersberichten
Ria Schuijt (66) uit De Koog helpt in haar praktijk voor alternatieve geneeswijzen, De Witte Lelie, cliënten van allerhande disbalansen af. Door middel van bijvoorbeeld reiki, detox-voetbaden, supplementen en een Aroma Dome. Haar nieuwste aanwinst is de EVOX: intelligente software die spanning in het lichaam in kaart brengt en helpt opheffen. “Ik houd van een uitdaging”, aldus Ria. “Ik heb mezelf geholpen en gun anderen ook een klachtenvrij leven. Je hóeft er niet mee te blijven lopen.”

Ria begon haar werkende leven voor de klas in Oosterend. Toen ze kinderen kreeg, had ze een winkel aan huis. De afgelopen 13 jaar werkte ze bij De Bonte Belevenis. “Ik ben inmiddels met pensioen en kan veel tijd besteden aan mijn praktijk”, vertelt Ria, wier interesse voor alternatieve geneeswijzen al lang geleden gewekt werd. “Mijn kinderen bleken al vroeg last te hebben van allergieën. Voor remedies zocht ik in het alternatieve circuit en ik heb veel met voeding en supplementen weten op te lossen. Ook zelf had ik disbalansen: mijn schildklier liet het afweten, ik had altijd klachten aan mijn stem en een zere heup door het wandelen. Zodoende ben ik ook reiki gaan doen en heb ik diverse cursussen gevolgd.”

Aan huis
De Witte Lelie biedt een breed scala aan alternatieve geneeswijzen aan, alles zo puur mogelijk. “Ik maak gebruik van pure supplementen en etherische oliën, zonder chemicaliën”, aldus Ria: “Zestig procent van wat je op je lichaam smeert, gaat door de huid de bloedbaan in. Dat vervuilt het lichaam en die vervuiling kan allerlei klachten veroorzaken.” Ria houdt bewust praktijk aan huis, aan het Wintergroen in De Koog. “Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor mijn cliënten”, vertelt Ria. “Als je een praktijk huurt, moet je de kosten eruit krijgen. Dat geeft haast en dat komt de behandeling niet ten goede.”

De enige in Nederland
De nieuwste therapie bij De Witte Lelie is EVOX. Bij EVOX wordt het stemgeluid van de cliënt opgenomen. De software registreert de energie van de stem en visualiseert de spanning die in het lichaam en het onderbewuste vastzitten. “Als je een goede vriend of vriendin aan de lijn hebt, en hij of zij zegt dat alles prima is, hoor je het direct als dat niet klopt. Zo werkt EVOX ook”, legt Ria uit. “We bespreken waar de cliënt aan wil werken: ik stel zelf geen diagnose en genees niet”, benadrukt Ria. “Maar de ervaringen met deze vorm van therapie in Engeland en de Verenigde Staten zijn erg goed. Tot dusver ben ik de enige in Nederland die het aanbiedt.”

Intensieve therapie
Zodra de emotie op de stem in kaart is gebracht, wordt deze door middel van muziek, een zogenoemde hand cradle en een intensieve therapie met lichtjes uit het onderbewustzijn verschoven, zodat de klacht niet meer als zodanig wordt ervaren. Tussen de opnamen door gaat Ria weer met de cliënt in gesprek. “Indien nog veel emotie gedetecteerd wordt, doen we nog een ronde, tot het patroon in het onderbewustzijn is verschoven. Vervolgens gaat de cliënt naar huis en laat hij of zij van zich horen als er nog een sessie nodig is. Tot nu toe is dat nog niet het geval geweest”, aldus Ria. Iedereen kan volgens Ria baat hebben bij deze vorm van therapie: “Mensen met mentale klachten, zoals fobieën, verslaving, trauma’s of een pestverleden, maar ook mensen die moeite hebben met afvallen, kunnen bij De Witte Lelie terecht. Moeite bij afvallen heeft vaak een mentale grondslag: dominante personen in de omgeving bijvoorbeeld. De cliënt kan zo vaak op z’n kop gekregen hebben of gepest zijn, dat hij of zij als bescherming vet is gaan kweken”.

Aroma Dome
Een andere therapie die Ria aanbiedt is de Aroma Dome. In een ‘tentje’ waarin de cliënt plaatsneemt, worden etherische oliën verstoven. “De hersenen en het lichaam vullen zich gedurende het leven met zware metalen”, meent Ria: “Die zware metalen zijn debet aan allerlei ziektes en zijn op te lossen met etherische oliën. Alzheimer bijvoorbeeld, is een ziekte bij mensen met veel zware metalen in de hersenen. Die kunnen we verminderen met de juiste oliën, zodat de hersenen hun capaciteit beter kunnen inzetten. Door bij deze mensen ook de EVOX in te zetten, kun je zorgen dat ze bijvoorbeeld minder angst en boosheid jegens de omgeving koesteren”. Ria zet de Aroma Dome ook in bij longproblemen, van een hoestje tot een longontsteking. “Onderdrukte emoties komen vaak tot uiting in lichamelijke klachten. En daarbij kunnen we de Aroma Dome en de EVOX allebei inzetten.” Indien gewenst, kan Ria ook aan huis komen met de Aroma Dome of de EVOX (mits er internet aanwezig is).

Handvatten
Ria geeft reiki-cursussen, White Time Healing, schrijft supplementen voor, geeft detox-voetenbaden en raindrop-massages. “Ik geef mijn cliënten de benodigde handvatten om verder te kunnen”, aldus Ria. “Iedereen kan hier terecht, van 4 tot 110: je bent nooit te oud om aan disbalansen te werken. Zo had ik eens een reiki-cursist van 86 jaar oud. Ze was zo blij met haar nieuwe kunnen: ze deed de geleerde handplaatsing tijdens de koffie, waar iedereen bij zat”, lacht Ria.

Voor wie meer wil weten over het herschrijven van het onderbewustzijn, geeft Ria binnenkort twee lezingen: in Dorpshuis De Hof in De Koog op dinsdag 25 september om 10.30 uur en in De Buureton in Den Burg op vrijdag 28 september om 14.30 uur. De toegang is gratis; de koffie ook.

Praktijk De Witte Lelie
Wintergroen 17, De Koog
T: (0222) 320004 / 06-12647553
I: www.riatexel.nl



Website De Witte Lelie: http://www.riatexel.nl/